|
|
Jakbym widział/ła C&C4 własnymi oczyma - pomysły wrażeni |
| Autor |
Wiadomość |
FatMan
szara strefa

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 14:20 Jakbym widział/ła C&C4 własnymi oczyma - pomysły wrażeni
|
|
|
Witam,
Pomimo zebrania bardzo złych opinii nie tylko samych graczy sama gra przedstawia pewien potencjał. Ja osobiście zmusiłem się do przełknięcia tej bardzo gorzkiej pigułki.
Więc co bym z przyjemnością zamieścił w grze. Jednostki podobały mi się jak najbardziej, jednak jest ich stosunkowo mało. Podobał mi się system zrzutu MCV. Jak rozwiązać sposób zbierania tyberium. Bardzo prosto, budujemy rafinerię oraz specjalne pojazdy podjeżdzajace pod podajniki z tyberium. Oczywiście pola też by były ale ograniczone polem ochronnym. Żeby wjechać na takie pola trzeba byłoby przejąć bramę. Pola nie można byłoby niszczyc inaczej specjalny system zniszczyłby pole tyberium. Iglice tyberyjskie też by się przydały. Acha frakcja Gideona bardzo mi przypadła do gustu. Niezły pomysł, ale totalnie sp.... :]
Oficjalnie budżetu nie znamy, ale jak wiadomo EA to bogata firma. Mogliby przesunąć datę premiery dla ulepszenia produktu. :)
1. Lepsza fabuła, lepsze przemyślane misje. - to trochę mi zajmie, ale prześlę co niektóre pomysły. Nawet te sprawdzone. Jednak to za jakiś czas. Pomyśle, ale może ktoś z was miałby jakieś pomysły.
2. Po 15 misji dla każdej ze stron. a nie tylko kilka.... wstyd.
3. Prawdziwa inwazja Scrinów.
4. Rozbudowa baz i ogromu jendostek.
5. Grafika z C&C3. Była znacznie lepsza niż ta z C&C4.
6. Sidebar - piękna rzecz, przyzwyczailiśmy się do tego.
7. Lepsi aktorzy i koniecznie wstawki CG. Coś w rodzaju wystrzelenia rakiety która zniszczyła Filadelfię lub jak strzela działo jonowe.
8. Zamieścić grę na dwóch dyskach DVD. Wtedy by wszystko weszło.
9. Stałe łącze do netu tylko w przypadku grania w sieci.
10. Innych nie pamietam, ale cos prawda by sie wymyslilo. A już wiem AI. :)
Etc. Etc. Etc.
Ad. 1 - tak jak wspominałem: Muszę trochę pomyślec. Owszem, niektóre misje były fajne, ale to za mało.
Ad. 2 - Tak, dawniej tyle misji posiadały gry z serii C&C nawet więcej patrzac na misje poboczne, a teraz tylko namiastka. C&C zawsze powalało misjami.
Ad. 3 - Po wiadomo czym Kane'a pojawiliby się Scrinowie i zaatakowali by Ziemię. Bezlitośnie oraz bez wahania. GDI oraz resztki Bractwa stanęłyby ramię w ramię w celu uratowania Ziemi. Wykorzystałyby wszystkie swoje wynalazki, tajnie lub nie w celu odparcia intruzów.
Ad. 4 - To już znamy, więc nie muzę tłumaczyć. W końcu baza i jednostki to podstawa GDI a nie to co było. Owszem można byłoby wykorzystać te różne Pełzacze. Zmieniałyby się jednostki i same budynki. EVA by nam doradzała jakiego mamy użyć. Pomysł sp..... w grze.
Ad. 5 - Tak to prawda i mi się wydaje że mapy były znacznie większe. Mozna by było coś tam zawsze poprawić.
Ad. 6 - Ja popierałem ten pomysł od samego początku, był bardzo dobry, po co to było zmieniać?
Ad. 7 - Po prostu powrót to starych dobrych czasów z ery TD, TS nawet TW.
Ad. 8 - No można by było tak zrobić. To co ze koszta? Jakby sprzedawali po 150 złotych to przeciez ktos by na pewno kupił. Tiberian Sun pobił rekordy sprzedaży. Reklamę można było ciąć. Internet oraz same info by wystarczyły.
Ad. 9 - Moża by było zastosować inne zabezpieczenia lub ulepszyć stare. Tak, piractwo to mordowanie trudu twórców. Można by było jednak łączyć się w trybie single tylko w przypadku wspólnej walki z komputerem.
Ad. 10 - Ulepszyć algorytmy AI. Nawet proste ale mogłyby zaskakiwać. Np drogi ataków na nasze instalacje.
Pomysł z Kane'em był trafiony ale też w 70% olany. Nie wiem co jeszcze, ale sądzę że trochę wymieniłem.
Pozdrawiam fanów sagi tyberyjskiej :)
Generał FatMan z Imperium Westwood |
|
|
|
 |
KomandirAdamir
poziom żółty

Nick on-line: KomandirAdamir
Wiek: 23 Dołączył: 09 Sie 2009 Posty: 142 Skąd: WLKP Nr Użytkownika: 883
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 14:21
|
|
|
| "prawdziwa inwazja scrinów" tak zdecydowanie tego brakuje !!!! |
_________________ Odwiedzasz Portal? ZALOGUJ SIĘ !!!!! |
|
|
|
 |
FatMan
szara strefa

|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 14:26
|
|
|
Nie tylko tego. Brakowało wielu rzeczy, aby tę serię zakończyć. Ja osobiście wierzę, że jakby EA zrobiła tak jak tu streściłem gra odniosłaby ogromny skuces. Wiadomo. Scrionowie to rasa agresywna, a nie wymoczki. Nawet może sam Overlord by się zjawił w celu podbicia Ziemi. np: Jakimś niszczycielem planet. A misją GDI i Nod było by zniszczyć jego okręt wojenny. Pachnie Dniem Niepodległości co? :) ale pomysł niezły. Komandosi Nod i GDI latali by po okręcie wybijajac załogę potem coś z systemem zasilania działa okrętu i buum. |
|
|
|
 |
KomandirAdamir
poziom żółty

Nick on-line: KomandirAdamir
Wiek: 23 Dołączył: 09 Sie 2009 Posty: 142 Skąd: WLKP Nr Użytkownika: 883
|
Wysłany: Sro Kwi 28, 2010 18:10
|
|
|
Widze ze kolega tryska pomysłami :)
Napewno takie misje były by ciekawsze niż to co otrzymaliśmi od ea |
_________________ Odwiedzasz Portal? ZALOGUJ SIĘ !!!!! |
|
|
|
 |
FatMan
szara strefa

|
Wysłany: Czw Kwi 29, 2010 13:12
|
|
|
No tryskam, ale co z tego jak nie mam ich gdzie wypuscic, chyba ze do FFa, czyli opowiadania Fan Fiction jakby ktoś nie wiedział. No i sam atak Scrinow tak jak wspomnialem nastapilby dopiero po ascedencji Kane'a. Przy przejsciu przez portal by cos zlosliwego powiedzial, a potem fruuuuu. Po kilkunastu dniach lub miesiącach lub nawet latach wieża Scrinów ponownie by ożyła, ale nie ze względu na Ichor, bo przecież zasoby zostały zatrzymane, tylko chodziłoby o czysty rewanż na ludziach.
Czyżby był tylko jeden rozmówca? Skandal Ja tu się prawda produkuję he he Żartowałem. I też kilkanaście misji, zarówno dla Nod oraz GDI no i Scrionwie. Nie ma co, dwa DVD na pewno by zajęło. Acha również sieci TCN były dobrym pomysłem, można by było podpinać pod nie swoje rafinerie lub coś takiego. Samego podpięcia też trzeba było by bronić. Np jakaś stacja tyberium.
Sądzę że w budżecie 20 mln dolarów by się zmieścili, a sprzdawaliby po te 150 PLN (na nasze) na pewno by im się zwróciło i nikt by tu nie narzekał, że EA to różne takie To że piractwo jest zmorą to wiem, można było dać by wtedy jakieś bonusy niezależne od kodów. Coś tam by EA wymyśliła.
Sprzedaż by naprawdę była spora, zwłasza że Tiberian Sun był szeroko reklamowany w sieci, nie wiem jak w TV ale był. Filmiki itd. I sprzedaż w ciągu miesiąca jak nie szybciej przekroczyła 1 mln kopii. Rekord, podobno do Księgi Ginesa (tak wiem, inaczej się pisze) trafił. I co? I można kurcze pieczone na grillu. (większych przekleństw nie używam, bo mi wątek program cenzorski zblokuje ) I to by była dobrze zainwenstowana kasa oraz ogromna popularność., ale cóż otrzymaliśmy produkt bardzo wybrakowany z zalążkami nawet dobrych pomyslów. Nawet te awansowanie i odblokowywanie jednostek było dobrym pomysłem, ale też inaczej można byłoby to zrobić. |
|
|
|
 |
doktorek
poziom żółty

Nick on-line: H1N1ESPV
Wiek: 40 Dołączył: 22 Lut 2009 Posty: 104 Nr Użytkownika: 807
|
Wysłany: Czw Cze 10, 2010 23:21
|
|
|
Powiem tak pomysly niezłe. Może nie ze wszystkimi sie zgodzę ale ogólnie rzecz biorąc pomysły masz innowacyjne. Z mojej strony uważm że 4 część ma zrąbaną grafikę. Prawdziwą katastrofą są limity jednostek. Wiem że marudzę ale mogli by zrobić to bardziej realistycznie.
Po pierwsze piechotę powinno dać się rozjeżdżać. Wprowadzić jakiś współczynnik celności a nie tak jak we wszystkich prawie rts że każdy strzał celny i zadaje takie same obrażenia. Niech byłoby tak że przy odrobinie szczęścia jedna rakietka rozwala np scorpa czy preda a nie zawsze tyle samo ( zależnie od strony ostrzału). Ponadto troszkę urealnić co co niszczy. Np obrażenia zadawane przez strzelców jednostkom pancernym powinny być zerowe (no chyba że ta amunicja p panc). jednostki strzelecki powinny strzelać w powietrze ( co to za problem podnieść karabin) ale skuteczność nie powinna być za duża.
Klimat mroczny, bardziej na poważnie ( w koncu Ziemi grozi zagłada). No to tak na szybko.
\a co do tego co nam zaserwowano wynika to na pewno z rachunku oplacalności. Grę przede wszystkim robi sie po to żeby zarobić a reszta nie ma dla firm żadnego znaczenia, także obawiam się że nasze marzenia o dobrym dopracowanym RTS nigdy się raczej nie ziszczą. |
|
|
|
 |
TestingScrin
red rank Znany tez jako F4+4L

Klan: w fazie projektów
Nick on-line: TestingScrin
Ulubiona mapa: Redzone Rampage
Pomógł: 3 razy Wiek: 24 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 824 Skąd: Waffa-Mokotów Nr Użytkownika: 462
|
Wysłany: Sob Cze 12, 2010 09:50
|
|
|
Współczynnik kierunkowy pancerzu to obecnie standard, który jakoś został pominięty..
CnC4 leży głównie ze względów macro - nie ma co robić w grze poza microwaniem, drzewo rozbudowy nawało tej grze grywalności i zostało to po prostu olane. System ekonomiczny zresztą też.
Jakbym widział CnC4 ?
1. Crawler niech zostaje, dodac na mapie miejsca do rozbudowy gdzie możemy techowac - rozbudowywac się.
2. Wywalic limit jednostek to był nóż w plecy
3. Powrót do harvesterowania - mogą zostac punkty TCN ale niech będą harvy które muszą tam jeździc - harass i walka o ekonomie to w tej grze była największa przyjemnośc.
4. Rozjeżdzalna piechota - tego tak brak :/
5. Zmiana systemu hardcontr obecnie to jakaś porażka. |
_________________ No i proste
Stronka informacyjna o turnieju 2v2 w cnc3
http://turniej2vs2cnc3.prv.pl |
|
|
|
 |
FatMan
szara strefa

|
Wysłany: Sro Cze 16, 2010 13:16
|
|
|
@doktorek - Ja tylko podaję swoją wersję. Ale przyznasz, że gra pod moją wersję byłaby znacznie lepsza. O takich detalach jak rozjeżdżanie piechoty, czy inne sprawy, nie powinnienem nawet wspominać bo to powinno być normalne. Co do limitu jednostek wolę się nie wypowiadać. Sens mają tylko w akcjach komandosów lub też uderz i uciekaj. Po prostu zmarnowali taki potencjał... Co do multi, też się nie wypowiadam, bo jestem akurat singlowcem więc widzę ogrom błedów w fabule. No tak, za tym wszystkim kryją się pieniądze i zysk. Szkoda, że EA tak właśnie podeszła do zakończenia tej znakomitej serii.
@TestingScrin - Właśnie, ekonomia oraz rozbudowa dawały mnóstwo grywalności. Ja to zawsze stosowałem podjazdy a w między czasie produkowałem armię i wio na wroga pełnym uderzeniem. Ponieważ preferuję tylko GDI więc wjazdy Mamucikami były na porzadku dziennym i pomimo wielokrotnego przejścia gry nadal do nich wracałem. I to single... Tak jak wspominałem, limit jednostek tylko dla misji komandosów i itd. A jak, w swoim pomyśle pisałem że harvestery zostają i mogą jeżdzić po krysztaliki do punktów pobierania czy coś takiego, albo podłączać rafinerie pod te punkty. Wszystko jedno, ale na pewno rozwiązanie ciekawsze, lub tez ograniczone polem siłowym pola tyberium wraz z możliwością żniw.
Tak, możemy sobie gdybać, skoro i tak nikt nas nie posłucha. Wcale mnie to nie zaskoczy, że będą tworzone mody pod C&C3 opierające się na fabule C&C4.... bo na silniku C&C 4 raczej nic nie da się zrobić. Ja w każdym razie nie jestem ekspertem więc nie będę tutaj sędziować. Tu nie chodzi tylko o dopracowanie, ale też o większy nieco realizm oraz zakończenie fabuły. |
|
|
|
 |
Kulkoski
szara strefa

Wiek: 12 Dołączył: 04 Sie 2010 Posty: 7 Skąd: Sopot Nr Użytkownika: 1007
|
Wysłany: Czw Sie 05, 2010 11:31
|
|
|
Ja bym dał Crawlera jako jedną z jednostek, która może produkować inne na polu walki. Brakuje mi w czwórce tego klimatu, tej walki o tyberium, budowania baz itd. To było super, i to mnie w Cnc najbardziej pociągało. Całkowicie zwalili tą część. |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| © 2007-2010 PortalCnC www.commandandconquer.pl |
|
|
|