|
Zamknieta Beta Command and Conquer 4: Tyberyjski Świt |
| Autor |
Wiadomość |
|Teraz-Polska|
red rank Bez klanu z wyboru!

Ulubiona mapa: podam po turnieju:P
Wiek: 26 Dołączył: 04 Sie 2007 Posty: 1041 Skąd: Warszawa Nr Użytkownika: 329
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 19:01 Zamknieta Beta Command and Conquer 4: Tyberyjski Świt
|
|
|
Jak ktos oglada battlecasty to wie ^^. Dla Tych co nie wiedza jeśli zamówicie preorder z oficjalnej strony EA dostaniecie sie do zamknietej bety gry Command and Conquer 4. Informacja potwierdzona przez EAstore.
Pozdrawiam TP |
_________________ Po co grac na kompie jak ma sie taka zabawke w domu :P film http://www.youtube.com/watch?v=KRCSVwWUhdM
 |
| Ostatnio zmieniony przez TestingScrin Sob Lis 28, 2009 15:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
@MRUCZEK@
szara strefa

Nick on-line: Logitech-{LG}-
Wiek: 17 Dołączył: 13 Paź 2009 Posty: 26 Nr Użytkownika: 906
|
Wysłany: Wto Lis 17, 2009 19:08
|
|
|
No i fajnie.Ja tam nie chce brac udziału w beta testów C&C 4 TT bo i tak wiem że kupie se napewno tą grę bo ona jest zaiebista |
|
|
|
 |
Sawik
red rank Ludowy Komisarz

Klan: =ConcussioN=
Nick on-line: Sawik
Ulubiona mapa: unlimited money & power
Wiek: 13 Dołączył: 23 Cze 2007 Posty: 665 Skąd: Warszawa Nr Użytkownika: 170
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 12:57
|
|
|
| Ze niby paczka ma nam iść przez USA? |
|
 |
michal628
red rank Kuchiki Byakuya

Nick on-line: helios6669
Ulubiona mapa: Decyzja Turniejowa
Wiek: 20 Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 675 Skąd: Gdańsk Nr Użytkownika: 426
|
Wysłany: Sro Lis 18, 2009 15:27
|
|
|
| No właśnie, ja nie chcę dostać gry po 2 tygodniach od polskiej premiery :( Lecz co jak co kusząca propozycja, zastanowię się nad nią... |
|
 |
wojti-pl
red rank

Nick on-line: wojti-pl , wojti...
Ulubiona mapa: ;)))
Zaproszone osoby: 2
Wiek: 29 Dołączył: 13 Sty 2008 Posty: 633 Skąd: wrocek Nr Użytkownika: 521
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 08:46
|
|
|
| Ja na bank poczekam sobie do dnia wydania + troszke czasu na pierwsze opinie o grze. Wole nie mnożyc błędów z przeszłości (wydanie kasy na ra3) . ;) |
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Czw Lis 19, 2009 20:21
|
|
|
Zadna paczka z USA!!!
Wersja z EA store co umożliwa beta testy jest w postaci klucza, czyli po zakupie dostajesz klucz za pomoca ktorego logujesz sie i ściagasz ja z EA Store tak jak to mialo miejsce z RA3 chyba juz a napewno z battleforge.
Czytaj bedziesz mial raczej przed wszystkimi sklepami bo w dniu premiery poprostu ściagniesz full wersje ze strony tak zwana wersja do pobrania. Mało tego EA store ma mirrory na kazdy kraj czyli w naszym przypadku ciągniemy ją stad http://eastore.ea.com/sto...s=1258658647076
Na koniec wydaje mi się że Ci co zagraja w bete czyli przed sklepami nic nie bedą musieli ciągnać (tak jak to bylo w battleforge) poprostu uruchomia się wersje z bety ściagnie ostatnia łatkę, która zrobi z gry pełną wersja tak to bylo w przypadku battleforge i wpisze kod aktywujacy pełna gre z mail'a od EA. A sadze tak poniewaz system gry z battleforge jak i rodzaj połaczenia z serwerem bedzie taki sam w CnC4 ale na 100% tego pewien nie jestem
|
_________________ Po co grac na kompie jak ma sie taka zabawke w domu :P film http://www.youtube.com/watch?v=KRCSVwWUhdM
 |
|
|
|
 |
michal628
red rank Kuchiki Byakuya

|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 12:09
|
|
|
| Hmmm szkoda, to raczej nie dla mnie. Wolę mieć grę w ręce z rozpiską i płytką, ale jeśli komuś to nie przeszkadza to bardzo fajna sprawa w betę pograć sobie. |
|
 |
@MRUCZEK@
szara strefa

|
Wysłany: Pią Lis 20, 2009 22:08
|
|
|
| ja się zgadzam w 100% z michal628 wole pudełko instrukcię i czasami poradnijk do gry ;) |
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 12:26
|
|
|
Poradnik przydaje sie przez pierwszy dzien gry potem i tak instrukcja sobie a balans sobie :)
Poza tym grajac w Bete bedziesz mial wieksza wiedze niz ta instrukcja w koncu upg do jednostek beda kupowane za tak zwane doświadczenie...
Beta wg tej strony http://www.gamespot.com/t...g=picks;title;4
Wystartowała 16 Lisopada 2009
Narazie jest jedna mapa 5vs5 NOD/GDI
p.s Ludzi ktorzy maja RA3 edycje limitowana moga już zagrać w Bete za darmo!!! |
 |
|
|
|
 |
Qzder
szara strefa =ConcussioN=

Wiek: 19 Dołączył: 02 Maj 2007 Posty: 37 Nr Użytkownika: 75
|
Wysłany: Sob Lis 21, 2009 22:36
|
|
|
Kurde musze zaczac zbierac pieniadze xD |
_________________ =ConcussioN=
 |
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 01:52
|
|
|
Mam bete i po 5h grania moge powiedziec ze wielu osoba moze sie ta gra nie spodobac powody:
-W becie jest dosteny tryb Dominiate znany z FPP
- Nie ma czegos takiego jak kasa czyli mamy znany limit block unit da sie go zwiekszyc odpowiednimi budnkami supportowymi
- liczy sie micro micro i jeszcze raz micro vetereni robia sie szybko a zabic ich graniczy z cudem
- Nie ma kasy wiec techuje sie przewożąc krysztalki do pol oznaczonych na mapie kolorem czerwonym przewozic moze kazda jednostka (zielony krysztalek +1, Niebieski +2) T2 np kosztuje 5.
- Po zniszczeniu Crawlersa wykupione Upg nie znikaja malo tego jak był w T3 to jednostki T3 sa dostepne nawet jesli wybierze sie inny odłam.
- Upg tez kosztuja kryształki (upg sa takze do innych odłamów) to znaczy kupujac upg ulepszasz kolege z teamu poniewaz on tego up sobie sam puścić nie moze
- Jest cos takiego jak doświadczenie z mapy jednakze po 5h grania jeszcze nie skoczylem poziomu a przegralem raptem 4
- Jak Crawler zginie mozna wybrac crawlera innego odłamu (sa 3: atakujący czyli czołgi po ziemi, obrony tyko ten ma wierzyczki i piechote(zadnej piechoty nie da sie rozjechac) i jest najlepszy bo jest poprostu crawling na wierzyczkach, i support ten ma powietrze głownie zdecydowanie najmocniejszy ale tylko i wylacznie w T3)
- Moce wsparcia w sumie raz je tylko mialem i chyba sa za doświadcznie ale nie dam za to glowy
Niestety nie moge dac zadnych screenow z racji tego ze jak ktos namierzy to bedzie BAN tak jest napisane na forum EA dla beta testerów i sobie juz nie pogram z bratem jutro bedziemy rozpracowywali system czy nie da sie zagrac na jednej becie wieloma kontami. Wydaje mi sie ze da sie ponieważ innym kontem EA kupowałem a innym gram.
Ogólnie gra mi sie podoba ale jeszcze musze z bratem duzo rzeczy potestowac jest pare wad:
- w CnC3 byly efektywne kontry tutaj raczej przypomina to Battleforge czyli np Jednostki z zyciem typu M obrywaja mocniej od ataku typu M. Nie ma czegos takie ze 3x ZOne Troopers wygrywaja z 15 predami i żaden nie ginie czyli nie ma tak zwanej hard kontry...
- Jezli 1vs1 (narazie jest tylko 5vs5) bedzie zbudowany na zasadzie trybu Dominaite gra bedzie troszke nudna i przypominała capture the flag, ale to sie okaze narazie beta ma 7 dni i 8 patchy jesli dobrze doczytałem.
Wymagania to karta graficzna zgodna z shader model 3.0 reszta raczej bez znaczenia
p.s spotkałem jak narazie jednego polaka |
 |
|
|
|
 |
michal628
red rank Kuchiki Byakuya

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 11:43
|
|
|
| Ja mam edycję kolekcjonerską ra3. Jeżeli mógłbyś mi powiedzieć co mam zrobić, żebym mógł zagrać w betę to byłbym bardzo kontent. Czy może już na to za późno? |
|
 |
|Teraz-Polska|

|
|
|
|
 |
michal628
red rank Kuchiki Byakuya

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 13:10
|
|
|
| dzięki dzięki, no troszkę angielski znam :) |
|
 |
@MRUCZEK@
szara strefa

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 13:42
|
|
|
| |Teraz-Polska| a możesz mi wysłąc Screeny na e-maila??? |
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 14:12
|
|
|
| Moge ale nie wiem co to da ja gram na low detalach by w miare to chodzilo na laptopie poza tym gra ma wiele bugow |
 |
|
|
|
 |
TestingScrin
red rank Znany tez jako F4+4L

Klan: w fazie projektów
Nick on-line: TestingScrin
Ulubiona mapa: Redzone Rampage
Wiek: 24 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 824 Skąd: Waffa-Mokotów Nr Użytkownika: 462
|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 15:20
|
|
|
Hey, niestety nie udało mi się w żaden sposób zalogowac powtórnie po ściągnięciu bety (wzieliśmy przeklejke). Prawdopodobnie są jakieś zabezpieczenia albo CnC4 u mnie nie pociągnie po prostu (choc nie widze powodów gdyż wszystko hardware'owo spełniam).
Także mam pytanie czy ktoś posiada wersję RA3 kolekcjonerską i nie zamierza brac udziału w beta CnC4, z chęcią myknął bym w bete, ale nie do końca wiem jak będzie z płynnością chodzenia, także nie chce ryzykowac 150 zł na produkt który wyląduje na półce.
Gra jest dysyc rozbudowana a przede wszystkim jest w trakcie realizacji. Jest spory problem z balansem (mamy jakby podfrakcje GDI/NOD - Offensive/Defensive/Support). Z tego frakcją niezbalansowaną jest Defensive (base crawling tutaj ma nowe pojęcie). Czy rozstawiamy się wysypujesz się z piechoty (tylko piechote możesz robic - która jest nie rozjeżdzalna) a do tego masz mocne wieżyczki które budują się szybko. |
_________________ No i proste
Stronka informacyjna o turnieju 2v2 w cnc3
http://turniej2vs2cnc3.prv.pl |
|
|
|
 |
wojti-pl
red rank

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 16:37
|
|
|
| Dacie rade dolaczyć wiecej opisu gry ?? |
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Nie Lis 22, 2009 16:51
|
|
|
Gra jest zbudowana na zasadzie dominacji -> punkty na mapie ktore sie przjemuje na zasadzie postania dowolna jednostka kolo nich okolo 20 sek. Im masz wiecej przejetych punktow tym szybciej rosna towje punkty w grze kto osiagnie 2500 ten wygrywa. To w skrócie system rozgrywki.
Farmy do dodatkowe punkty ktore sie przejmuje dokladnie w ten sam sposob. Inżynierownie maja jedna wielka zalete lataja a dokladniej unosza sie nad ziemia wiec sa idealni do szybkich przjec na poczatku gry bo nie ograniczja ich wzniesienia.
Techuje sie za pomoca kryształków tibeirum ktore pojawiaja sie w danym miejscu na mapie krysztalek moze niesc dowolna jednostka (podczas niesienia moze stzrelac ale porusza 2x razy wolniej). Jeden zielony +1 Jeden niebieskie +2. T2=5, T7, kazdy inny upg do jednostek jest za 1.
Mozna budowac trenowac podczas zlozonego MCV(crawler). Jak dojeżdzasz na miejsce rozkaldasz i chlopaki sie wysypuja jak z rekawa.
Nie ma power plantow moc zapewania MCV jak padnie to wszystko jest low power i tzreba czekac 20 sekund az bedzie mozna wyspamic nowego. Spamic mozna tylko w strefach na mapie zaznaczonych kolorem czerwonym(GDI pewnie niebieskim nie gralem). Krysztalki tibierum tez tam trzeba doniesc.
Upg danych podfrakcji sa rozrzucone to znaczy twoj m8 moze puscic na swoim mcv upg do twoich jednostek poniewaz Ty na swoim go nie masz.
Z zabitej jednostki czesto wypada create(skrzynka paczka) zazczywaj +1 level czyli stad mamy szybko veternow ktorzy sa naprawde mocni ale na szczescie sami sie nie lecza.
Ogolnie po zagraniu kilku meczy bez gracza z kompem obok mnie nie jestem wstanie powiedziec nic wiecej poniewaz nie mam jak przetestowac czytaj 1 jednostka na jedna jednostke czyli co jest efektywna kontra na co a co imba. Jka brat bedzie mial bete to zobaczymy wszystko takze upg itp.
Zaleta super broni jst taka ze szybko sie laduje i wcale nic nie kosztue jak bylo w przypadku cnc3 wiec napewno bedzie uzywana.
Nic nie jestem wstanie powiedziec o mocach wsparacie bo nie wiem jak ich sie uzywa i gdzie sa jak dla mnie sa za doswiadczenie.
Ogolnie graw wyglada fajnie i gra sie fajnie ale moze sie szybko znudzic ze wzgledu na monotonosc rozgrywki tak jak to mialo miejsce w battleforge jednak Building orders dawał możliwość zagrania roznymi taktykami tutaj masz tylko rozne jednostki. Gra jest raczje nastawiona na wieloosobota rozgrywke i zgranie graczy miedzy sobą |
 |
|
|
|
 |
TestingScrin

Wiek: 24 Dołączył: 24 Paź 2007 Posty: 824 Skąd: Waffa-Mokotów Nr Użytkownika: 462
|
Wysłany: Pon Lis 23, 2009 20:08
|
|
|
Dostałem klucz do bety od Tinca, także wkrótce mam nadzieje rozwiąże wszystkie problemy techniczne i będziemy mogli z TP gruntownie przetestować całość.
Bez jaj spedzilem 15 godzin mniej wiecej rozwiazujac ten problem techniczny skonczylo sie na dodatkowej partycji, nowym systemem i wielogodzinnej instalacji ogolnie masakra. Gra chodzi mi plynnie na low detalach na wyzszych jeszcze nie sprawdzalem skonczylem cala operacja dzis kolo 7 nad ranem.
Prawodopodobnie za pare dni bedziemy mogli powiedziec co i jak z jednostkami, niestety mamy zakaz umieszczania publicznie screenow i filmikow. |
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 20:07
|
|
|
Jezeli ktos nie ma z Tincem na pieńku a jest stały bywalcem sceny cnc (tak by Tinc go pamietał) to jak ładnie poprosi Tinca mailem to dostnie klucz do bety za free tak jak dostał Testing.
Tyczy sie to glownie graczy z cnc3/Ra3
EDIT:
To sie Tyczy do Admina czyli Danny zyjesz jeszcze?? Gdyby udalo sie na forum stworzyc dział tylko dla zalogowanych (tak jak to ma np miesjce z działami dla klanów) to tam sadze by nikt nie namierzyl filmików screenów z gry :) byle nie udalo sie tego wyszukac w wyszukiwarce a z tego co wiem sekcji klanowych nie znajduje wyszukiwarka:) |
 |
|
|
|
 |
Danny 73402
red rank .:ToXic:.

Klan: ToXic
Nick on-line: De 7
Wiek: 37 Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 724 Skąd: Konin Nr Użytkownika: 137
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 06:28
|
|
|
zyje zyje :)
mozna o tym pomyslec...
pytanie jakie bedzie zainteresowanie???
Ps: admin to Sarum ja jestem tylko małym moderatorkiem :) |

|
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 08:08
|
|
|
Ja to zawsze zapominam czy forum zalożyłeś Ty czy Kash
Sadze ze zainteresowanie napewnona poczatku bedzie duuze bo to zamknieta beta tylko dla ludzi co dobrze graja (w grze jest juz Technique, Jozha, Khufu czy Yuri (m8 Dackel)) lub dla tych co kupili preorder |
 |
|
|
|
 |
wojti-pl
red rank

|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 09:17
|
|
|
Tym bardziej można sie ustawić ze fotki pojawią sie tylko na pare godzin/dni . Póżniej sie je usunie ;) - proste . Wówczas spadnie prawdopodobieństwo wpadki i bana !!
A tylko poważnei zainteresowani dostaną możliwość obczajki |
|
 |
sarum

|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 20:06
|
|
|
| |Teraz-Polska| napisał/a: | | Gdyby udało się na forum stworzyć dział tylko dla zalogowanych |
Nowa kategoria na portalu i
Zamknieta C&C4 - tylko dla zalogowanych |
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 14:12
|
|
|
Dzieki Sarum dzisiaj wieczorem postaram sie dodac mega posta tam i pierwszy review z gry bo teraz czas na rozkosze z kobieta mą
Mały przewdonik po nowym systemie cnc4 juz jest wieczorem powstanie opis jednostek |
 |
|
|
|
 |
TestingScrin

|
Wysłany: Sob Lis 28, 2009 15:45
|
|
|
| dobrze, poedytuje trochę tego co TPsa napisał, oraz dodam w miarę czasu w kategorii dla wszystkich wszystkie oficjalne trailery i gameplay + wywiady. |
|
|
|
 |
wojti-pl
red rank

|
Wysłany: Nie Lis 29, 2009 11:55
|
|
|
cool |
|
 |
Zmrol
red rank

Nick on-line: Zmrol BossHunter
Wiek: 42 Dołączył: 07 Cze 2007 Posty: 908 Skąd: Słomniki Nr Użytkownika: 144
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 20:13
|
|
|
| Zna ktoś datę premiery C&C 4 ? |
_________________ Życie jest jak szachy albo posuwasz królową albo bijesz konia
 |
|
|
|
 |
sarum

|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 20:48
|
|
|
Marzec 2010 ????? |
|
 |
Zmrol
red rank

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 16:42
|
|
|
No to byle do wiosny |
 |
|
|
|
 |
@MRUCZEK@
szara strefa

|
Wysłany: Sro Gru 30, 2009 17:59
|
|
|
| A dokładnie 19 marca 2010 roku będzie premiera :P |
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 11:48
|
|
|
tak marzec na www.commandandconquer.com masz zegar z odliczaniem ale jesli nie zmienią w grze o 180stopni to bedzie EPIC FAIL
Nie tylko ja tak uwazam takze wiekszosc czolowych graczy miedzy innymi alternative (Maistral) |
 |
|
|
|
 |
Zmrol
red rank

|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 18:28
|
|
|
To jak bedzie kolejna lipa to schowam do szafki i dalej będę młócił w pokera |
 |
|
|
|
 |
|Teraz-Polska|

|
|
|
|
 |
kacper_
szara strefa

Wiek: 37 Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 26 Nr Użytkownika: 424
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 08:57
|
|
|
witam,
faktycznie, dostaje się klucz po kilku dniach.
ale o co chodzi w tej grze ?
bardziej przypomina to to RA3 niż cnc3 |
|
|
|
 |
Zmrol
red rank

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 17:55
|
|
|
Też mam kluczyk. Nie chcę jednak wypowiadać się na temat nowej "MEGAPRODUKCJI" od EA |
 |
|
|
|
 |
wojti-pl
red rank

|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 21:58
|
|
|
| ja widzialem pare filmików - i ... nie kupie !! |
|
 |
KomandirAdamir
poziom żółty

Nick on-line: KomandirAdamir
Wiek: 23 Dołączył: 09 Sie 2009 Posty: 142 Skąd: WLKP Nr Użytkownika: 883
|
Wysłany: Sro Lut 10, 2010 22:58
|
|
|
| A ja to chętnie bym się z kimś skumał żeby razem pograć. 3 vs 3 chociażby na mapkach 5 vs 5 |
_________________ Odwiedzasz Portal? ZALOGUJ SIĘ !!!!! |
|
|
|
 |
kacper_
szara strefa

Wiek: 37 Dołączył: 20 Wrz 2007 Posty: 26 Nr Użytkownika: 424
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 08:24
|
|
|
| Zmrol napisał/a: | Też mam kluczyk. Nie chcę jednak wypowiadać się na temat nowej "MEGAPRODUKCJI" od EA |
no no, pytkałeś raz z moim potomkiem, bo ja jakoś nie trawie , jak mi nabije troche punktów to może spróbuje |
|
|
|
 |
Zmrol
red rank

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 17:40
|
|
|
| kacper_ napisał/a: | | Zmrol napisał/a: | Też mam kluczyk. Nie chcę jednak wypowiadać się na temat nowej "MEGAPRODUKCJI" od EA |
no no, pytkałeś raz z moim potomkiem, bo ja jakoś nie trawie , jak mi nabije troche punktów to może spróbuje | To wygląda na to że mój potomek pykał z twoim potomkiem, bo ja nie gram w C$C 4. No może spędzilem 20 min nad tą grą. |
 |
|
|
|
 |
|
|